DEMO SKAPAD AV

Anhöriga

Anhöriga

Vi riktar oss till dig som är anhörig och lever med eller har någon i din närhet som har ett pågående missbruk eller som lider av en psykisk ohälsa som påverkar dig negativt.

Att leva i en anhörig-situation innebär oftast ett stort lidande och det är något som kan drabba vem som helst av oss. Att vara anhörig handlar om att tycka om eller bry sig om någon, eller vara en del av en persons liv – någon som går in i ett missbruk av något slag, drabbas av psykisk ohälsa eller fysisk sjukdom. Det som gör det så svårt att upptäcka när man drabbas av anhörigproblematik är att det smyger sig på en person, både missbruket/ohälsan likväl som anhörigproblematiken.

Navet i anhörigproblematiken är kärlek och att den anhörige, vill vara till hjälp. Vi tänker att det är högst mänskligt att vilja hjälpa den man tycker om och har ett band till. Ju längre in en person går i sitt missbruk eller ohälsa desto större ansvar kan den anhörige ta på sig och försöker vara till hjälp för att hitta en väg ut ur det svåra.

Konsekvenserna som en person i ett missbruk får är skrämmande lika de konsekvenser en anhörig får. Lika besatt som en person är av sitt missbruk, lika besatt kan den anhörige bli av den som missbrukar eller lever i ohälsa.

Det viktiga är att komma ihåg är att allt detta sker gradvis,- att den anhörige börjar grubbla, fundera och tvivla på sig själv och försöker hitta nyckeln till hur allt ska lösa sig.

Det är mycket vanligt att man vänder ut och in på sig själv för att komma på lösningar, går över sina egna gränser och kanske flyttar sina gränser hela tiden.

För den anhörige som lever i detta tar det oftast en enorm energi och det tär på livsglädjen, vilket så småningom kan leda till att den anhörige slutar leva sitt eget liv, slutar göra det som man blir glad av och som ger en energi.

Den anhörige kan tappa bort sig själv, sin person och vet till slut inte själv vad den gillar, behöver eller mår bra av.

Vi som arbetar på lösningscoacherna har många års erfarenhet av att arbeta med anhöriga.

Vi erbjuder både enskilda samtal och behandling i gruppform, för vi vet att att det finns en väg mot att börja må bättre själv, vad den som missbrukar eller lever i ohälsa än väljer att göra. 

Vi kan ses digitalt via Teams, så det spelar ingen roll vart i Sverige du befinner dig och vi erbjuder ett bedömningssamtal gratis!

Kontakta oss gärna om ni vill veta mera och behöver hjälp till en förändring!

adress

Snipgränd 92
906 24 Umeå

Maila oss