DIN INDUSTRIPARTNER
SEDAN 1992

VÅR HISTORIA

Ett företag med anor sedan mer än 30 år tillbaka som tidigare var Trelleborg Industrial Solutions enhet i Västerås. Genom att vara leverantör till svenska industrin under många år har Aros Industripartner byggt upp en stor kunskap inom industrigummi men även de senaste åren inom bearbetning av plast , polyuretan och aluminium. Nya produkter vi utvecklat de senaste åren mot bl.a. tåg och andra mass transit system där genomgångsbälgar, snowgaiters och övriga gummidetaljer gör oss till den första i Scandinavien att tillverka denna typ av tekniska lösningar.

Vi startade vårt arbete slutet av 2021 med att cerfificera oss enligt Europanormen för svetsning av järnvägsfordon SS-EN 15085. Vi beräknar att vara klara i slutet av januari för svetsrobot och manuell svetsning. Aros Industripartner kommer att vara certificerad enligt SS-EN 15085-2. Certificeringsuppdraget och att sköta hela processen kommer att ske av Kiwa Sverige.

De senaste åren så har focus varit på att utveckla produkter för mass-transit system såsom tåg, spårvagnar, tunnelbana och bussar och på bilden ser ni vår senaste stora order på genomgångsbälgar ​​​​​​​till X40 tåg flottan. Detta är den första bälgen monterad av 73 st totalt.

 

VARFÖR VÄLJA AROS?

Ett företag med anor sedan mer än 30 år tillbaka som tidigare var Trelleborg Industrial Solutions enhet i Västerås. Genom att vara leverantör till svenska industrin under många år har Aros Industripartner byggt upp en stor kunskap inom industrigummi men även de senaste åren inom bearbetning av plast, polyuretan och aluminium.

VÅRA KUNDER

Hör av dig

2 + 12 =